Fågelholk på landet

5 skäl att inte sälja ab under semestern

2023-11-25

Det kan kännas lockande att ta hand om företagsförsäljning eller avveckling av ett bolag när du har ledigt. Men det finns goda anledningar till att inte sälja ab eller avveckla under semester. Vi ska ta en titt på 5 viktiga skäl till varför du bör undvika att sälja bolaget från sommarstugan.

Du ska inte sälja ab under semestern när du har:

  1. Begränsad tillgänglighet

Om du har ett fritidshus där det inte finns god tillgång till nätet så kan det vara svårt att sköta kommunikationen omkring företagsförsäljningen. Det blir också svårt att hålla kontakt med företagsmäklare, advokat och andra som är iblandade i försäljningsprocessen.

  1. Distraktioner då du är ledig

När du är ledig så vill du antagligen koppla av och lägga mer tid på familj och vänner. Men om du samtidigt ska sälja ab så kan det bli svårt att varva ner. Det krävs fokus för att sälja ett bolag. Det är sällan förenligt med att vara helt närvarande med de som står dig närmast under din semester.

  1. Tidsskillnader

Om du har sommarställe i ett annat land så kanske det rentav är i en annan tidszon. Då blir det också svårt att hålla virtuella möten för att sälja ab. Det kan göra att processen blir långdragen samt att du begår misstag som sedan blir kostsamma.

  1. Du har begränsad tillgång till dokument

Det kan vara svårt att komma åt alla dokument som krävs för att sälja bolag under semestern. Om det handlar om fysiska kopior så är det ju inte säkert att det blir rimligt att ta dessa med till sommarstugan.

  1. Minskad support

Om du har ett team som ger dig support med din företagsförsäljning så kommer detta inte att fungera på samma sätt när ni inte kan hålla möten som vanligt. Det kan bli mycket svårare att samordna och hålla kontakten.


Etiketter:
Sidor:  Sommarstuga  Hyra stuga
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se