avveckla företag

Avveckla aktiebolag från din stuga

2022-02-14

Om du tänkt spendera sommaren i stugan och samtidigt måste sköta en avveckling kan det verka svårt. Men faktum är att det är enklare än någonsin att avveckla aktiebolag. Detta även från en liten stuga i skogen. Finns det bara internetuppkoppling på plats så har du det mesta för att sköta avvecklingen på distans i din sommarstuga.

Avveckla aktiebolag själv

När du vill sköta avvecklingen på egen hand så är det förstås så att du måste vara redo på en del kommunikation med Bolagsverket. Det är något av en process att avveckla aktiebolag. Den kan ta upp till 9 månader från start till slut.

Nu kommer du förstås inte att sitta i din stuga så länge såvida du inte har valt att flytta ut i skogen för ett år eller mer. De delar av likvidationen som du måste ta hand om när du är i sommarstugan kan du sköta via nätet. Idag har ju även enklare campingstugor nätuppkoppling. Det borde inte vara några problem.

Med din telefon eller en dator kan du finna den information du behöver. Ta med dig all dokumentation för att gå igenom att allt som ska redovisas finns. Enklast är förstås när du tänker avveckla ett aktiebolag som är vilande. Då borde du klara av processen galant på distans.

Sälja ab för snabbavveckling

En annan väg att gå för dig som känner att du inte vill lägga tiden i stugan på att avveckla aktiebolag är den som kallas för snabbavveckling. En snabbavveckling sköts av ett annat bolag. De kan ta över detta arbete så snart som de har köpt ditt bolag.

Du säljer ab för att få det likviderat kan man säga. Då behöver du inte sitta med redovisning och annat. Du behöver heller inte kommunicera med Bolagsverket. Om du säljer ab för avveckling innan du ger dig ut i skogen kan du släppa detta helt och hållet.

Det här är ett mycket bra val för dig som har en stuga utan internet. Den kanske ligger djupt inne i skogen. Och så kan det ju vara så att du vill ägna tiden i din stuga till sådant som inte har med den moderna livsstilen eller din vardag att göra. Då är snabbavveckling ett mycket bra val för dig!

Summering

Du kan avveckla aktiebolag i din sommarstuga om du vill det. Processen är inte komplicerad och kan till stor del skötas online. Det betyder att du borde klara av det hela så länge som du har internetuppkoppling i stugan och ditt bolag är redo för likvidation.

Men om du inte vill syssla med detta i din stuga då du har ledigt så kan du förstås välja att sälja ditt vilande ab för att låta en bolagsservice sköta avvecklingen åt dig. Det kostar en slant men kan ändå ses som ett mycket bra val då du värderar din fritid högt.


Etiketter:
Sidor:  Stuga
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se