hasteameristugan

Behövs det en steamer i stugan?

2018-06-25

Det är viktigt att ta hand om kläder. Även då du befinner dig i stugan. Men frågan är om du kommer att behöva en steamer i stugan. Det här är ju en mer avancerad maskin som är lätt att använda och som ger resultat som får kläderna att kännas som nya mycket längre. Om du ska ta med dig eller beställa den här typen av ångapparat till stugan beror på flera olika saker.

En steamer för olika plagg

Det kan ju till exempel vara så att du vill ta hand om kavajen och andra plagg på rätt sätt även då du är på semester i stugan. Då kan en steamer bli bästa hjälpen. Det är ju inte så lämpligt att ta en finare jacka och lägga den på strykbrädan under ett hett strykjärn. Ett vanligt strykjärn kommer inte att göra jobbet så som en handhållen steamer gör.

Om det är så att du kommer att använda kläder som du normalt stryker då du är i stugan så finns det anledning till att ta med en klädångare. Den klarar ju precis allt vilket kan vara bekvämt. Kanske vill du passa på att ta hand om stugans gardiner och då är det verkligen skönt att slippa stryka med ånga på traditionellt sätt på strykbrädan.

Spar tid med bättre handsteamer

Du kan spara tid med en ångapparat som är mer avancerad. Vi tänker inte alltid på hur mycket tid som går åt att tvätta och stryka. Särskilt inte om det är någon annan som gör detta åt oss! Om du kommer att tvätta och stryka i stugan så kan det vara klokt att se till att du får samma effektiva strykning som hemma.

Bara för att du har semester så är det inte säkert att du tycker att tiden kan användas lite hur som helst. Det är ju nu du vill koppla av, umgås med vänner och göra annat som du annars inte hinner med. Då är det ju synd att stå och harva med ett uselt resestrykjärn som inte gör något åt skjortans veck.

Med en steamer så blir du snabbare klar och du behöver heller inte hålla på och vika skjortor och annat som ska strykas. Du kan ju hänga upp på galge direkt efter tvätt och sedan använda steamern för att det hela ska se snyggt ut till midsommarmiddagen.

Måste allting se så bra ut på semestern?

Det här är en smaksak. Det är bra att gå i skogen för hälsans skull. Men det är också bra att känna sig fin och glad. Det gör du kanske inte om din tröja är så skrynklig att det inte går att se trycket på den. Hur viktigt det är för dig med kläder som är släta är upp till dig. Men tänk också på hygien. Tyger som är släta samlar inte på sig damm och smuts på samma sätt som då det finns veck.

Om du vill att kläderna som du tar med dig till stugan ska se bra ut nu och längre fram så är det inte så dumt att planera på rätt sätt för tvätt och stryk. Med god hantering så har du kläderna som du känner dig bekväm i för alla tillfällen!

Professionell hantering hemma

Det är sant att en handhållen steamer ofta är gjord för butiker. Tanken är att de som jobbar med att sälja kläder ska kunna ta hand om plaggen på rätt sätt. När ett plagg testas av olika personer så blir det snabbt skrynkligt. Men med steamern så kan butiken se till att det förblir fräscht. Det krävs ingen tvätt.

Hemma så kommer du förstås att tvätta dina kläder. Då kanske du inte riktigt ser meningen med att ha en apparat som är till för kommersiella sammanhang. Det är när du börjar använda ett riktigt professionellt ångstrykjärn som du förstår skillnaden. Då kommer du antagligen att vilja få samma nivå även i stugan. Ta alltså med dig steamern eller investera i en extra som du har på landstället!


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se