hyra en stuga

Citadellet likvidationer ab såg färre förfrågningar från stuguthyrare

2021-03-18

År 2020 var året vi lärde oss det nya ordet svemester. När folk inte kom iväg på sina chartersemestrar började de se på alternativ hemma i Sverige. Verksamheter som annars hade vänt sig till Citadellet likvidationer ab fick plötsligt god snurr och behövde inte alls tänka på likvidation.

Citadellet likvidationer ab avvecklar bolag

En av de huvudtjänster som Citadellet likvidationer ab erbjuder är liksom namnet antyder att avveckla ab. Detta gör de med snabbavveckling. Det vill säga de köper ett bolag som ska likvideras och tar hand om hela processen.

Citadellet jobbar med företag från alla möjliga branscher och år 2020 var ett aktivt år. Inte så konstigt med tanke på att många bolag drabbades negativt av pandemin och folks minskade rörlighet.

Men bolag som hyr ut sommarstugor eller som jobbar med campingstugor såg något helt annat. De fick istället otroligt många förfrågningar om att hyra fritidshus. Därmed minskade också avvecklingsförfrågningarna hos Citadellet från den här typen av verksamheter.

Redan våren 2020 ville folk hyra stuga

Pandemin fick ju fart i början av 2020 och nådde Sverige under våren samma år. Intressant nog kan stuguthyrare också intyga att intresset för sommarstugor kom igång redan under våren. Detta trots att våren traditionellt sett inte är när svenskarna ger sig ut för att bo i fritidshus.

Kanske fanns det folk som tänkte att de skulle ordna med egen karantän och då lika gärna kunde bo lite närmre naturen. Kanske fanns det de som tänkte att alla svenska semestrar skulle säljas slut när flygen till utlandet slutade flyga.

Intresset fick fart

Oavsett varför intresset för att hyra stugor i Sverige fick en sådan fart under 2020 har det varit något som sedan rullar vidare. Många har insett att det finns så mycket att uppleva och se i vårt eget land. Och att samtidigt bo i en egen stuga är en ny form av semester som tilltalar både familjer och singlar.

Det kan tänkas att trenden som gick igång 2020 kommer att fortsätta under många år. Kanske kommer också utbudet av stugor och campingverksamhet att förändras för att möta det nya behovet. I Sverige finns det gott om plats för den här typen av verksamhet och mycket att göra för den som vill ta konceptet vidare till nästa nivå.

De bolag som fick avvecklas av Citadellet likvidationer ab 2020 sysslade inte med den här typen av verksamhet. Men det kan ju tänkas att entreprenörer som fick lida nederlag på grund av pandemi år 2020 insåg möjligheterna och snart är med på tåget ut till hyrstugorna i skogen.


Etiketter:
Sidor:  Stuguthyrare  Hyra stuga
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se