stugköp

De valde att sälja ab och flytta till stugan

2018-05-15

Det har nu gått flera år sedan Ingrid och Lars fattade beslutet om att lämna storstaden. De drev ett mindre familjeföretag som gick bra men kände att de ville göra något annat med livet. Barnen hade redan flyttat ut och huset de bodde i var stort. Att sälja ab var inte så enkelt som de först hade trott. Lars funderar lite på likvidation men till sist så sålde de till en bra köpare.

Sälja ab efter ett helt liv i firman

Det som kändes svårast med att sälja ab för att förändra livet var att både Lars och Ingrid hade vigt sitt liv åt verksamheten. De hade stundtals bott på kontoret och var fortfarande mycket goda vänner med flera kunder. Man skulle kunna säga att deras verksamhet var som en extra familjemedlem.

Samtidigt så tyckte de båda att livet i storstaden inte kändes så attraktivt. Ingrid hade länge haft en dröm om att börja odla egna grönsaker och leva mer i synk med naturen. Lars hade alltid varit något av en prepper och insåg att det var nu eller aldrig.

Snabbavveckling eller sälja bolag

Ett tag så diskuterade Ingrid och Lars möjligheten att snabbavveckla. De hade goda vänner som berättade om denna möjlighet. Det såg rätt så intressant ut men till sist så dök det upp en köpare som visade sig vara helt rätt person. Efter försäljningen så kunde deras företag leva vidare i ny regi. Det kändes viktigt.

Det är klart att det hade varit trevligt om barnen hade kunnat driva företaget vidare men så blev det inte. Det verkar som att Lars och Ingrids barn har tagit till sig mer av deras fritidsintressen. Dottern jobbar inom miljö och sonen har flyttat utomlands för att jobba med fruktodlingar.

Drömmen om stugan i skogen blev sann

Kort tid efter det att Lars och Ingrid valde att sälja ab så kunde de förbereda flytten. Stugan i skogen hade gått i arv i flera generationer och nu var det dags att renovera. Ingrid ville få så stor självförsörjning som möjligt så de installerade bland annat solpaneler och såg till att den egna brunnen fungerade.

När de hade sålt sitt hus i storstaden så gick flyttlasset. Nu har det gått några år och både Ingrid och Lars känner att de fattade rätt beslut om att sälja företaget och flytta till stugan. Ibland så är det lite väl lugnt och de har varken tv eller dator. Men det finns mycket att göra då det mesta måste skötas om hemma.

Ingrid känner att hon orkar mer än vad hon någonsin har gjort. Skogen ger energi och är en stor källa till inspiration. Dessutom så får de ofta besök av vänner och familj som också vill ta del av lugnet och den vackra naturen.


Etiketter:
Sidor:  Stugor  Stuga
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se