Foto smart sommarstuga

Hur kan du förbättra sommarstugan med smart teknologi?

2023-05-11

Du kanske tycker om den där enkla känslan du får av att vistas på ditt landställe. Vissa tycker att det är charmigt med utedass och traditionell brunn under semestern. Men detta behöver ju inte utesluta lite smart teknologi som förbättrar din sommarstugas egenskaper.

Om du redan nu drar nytta av moderna tekniska lösningar som tjänster som Smarta Hem kan erbjuda i din vanliga bostad så vet du att dessa kan göra stor skillnad. Vi ska se på hur du kan jobba med samma typ av lösningar för att förbättra din stuga.

Smart hem-teknik i stugan gynnar alla!

Om du integrerar smart hem-teknik i din sommarstuga så är det något alla kan dra nytta av. Den som ska hyra stuga på Gotland har inget emot att det rustika huset även har ett komplett system för skönt klimat inomhus.

Att veta att toalettsystemet är bra både för miljön och för dig är ju inget som stör känslan av att bo på landet. Sommarboendet påverkar ju också miljön och det är något som vi sätter allt större fokus på idag. De moderna smarta systemen för hem kan integreras så att du fortsatt har den naturliga känslan av enkelhet.

Foto. Styr sommarstugan med mobilen.

Styr sommarstugan med mobilen! 

 

Exempel på hem-teknik du kan förbättra semesterstugan med

Termostater för önskad temperatur

Ett bra exempel på hur en sommarstuga blir trevligare att vistas i med smart teknik är smarta termostater. Dessa kan automatiskt justera temperaturen baserat på saker som om någon är hemma och hur det ser ut med vädret utomhus.

Det går att programmera termostater och använda sensorer så att de kan triggas igång av rörelser i stugan. Därmed blir det ett perfekt klimat inomhus när det behövs och sommarstugan är med och sparar på resurser.

Nyckellösa inträden i stugor

En annan sak som är väldigt bra när det handlar om stugor som fler ska använda är nyckel-fria lösningar. Om du ska hyra en stuga på västkusten så är det ju jätteskönt om du slipper ordna med fysiska nycklar.

Med nyckellösa inträden så kan man istället jobba med koder eller smartphone för att låsa upp stugan. Det drar ner på tiden som annars hade lagts på att förmedla fysiska nycklar. Dessutom ökas tryggheten av detta då man med säkerhet vet vem som kan låsa upp huset och när.

En smart sommarstuga är energismart

Med smart teknik för sommarstugan kan du dra ner på energiförbruket på ett drastiskt sätt. Vi har nämnt termostater och ett annat exempel är smarta lampor. Dessa kan styras med programmering såväl som gästernas specifika preferenser.

Belysning och andra elektriska apparater kan slås av automatiskt då de inte används. Detta spar förstås pengar som annars hade slösats på ljus, värme och kyla som ingen haft nytta av.

Bättre underhållning som anpassas efter behov

Även om du tycker att en semester i stugan är som bäst då det inte finns några skärmar med i bilden så kan det tänkas att du delar stugan med folk som har andra åsikter. Med smart teknik går det att erbjuda underhållning som är skräddarsydd. Det kan vara särskild streaming eller teknik som ger förslag på roliga aktiviteter för olika åldrar.

Öka värdet på stugan

Sist men inte minst så är det förstås så att modern teknik i en vacker sommarstuga kan dra upp värdet på den. Många vill ha bekvämlighet såväl som teknik som ger lägre kostnader för energi och ett stöd för miljö och klimat.

Idag blir smarta hem alltmer populära och folk efterfrågar samma fördelar på semestern. När du ska sälja din stuga så kan den moderna tekniken vara något som gör det lättare att få det pris du önskar och att bli klar med affären på kort tid.


Etiketter:  Hustips
Sidor:  Hustips
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se