kontor blev ett gästrum

Hustips – Sälja ab och göra om kontoret

2019-06-17

I flera år så har ett rum i huset fungerat som kontor. Men nu när du ska sälja ab så kanske det är tid att göra något nytt med rummet. Även om du under kommande år kommer att behöva lite plats till förvaring av viktiga papper så behöver detta inte ta upp ett helt rum. Det kan ju räcka bra med en eller två hyllor i en garderob.

Sälja ab och avveckla kontor

Ett kontor kan vara så mycket mer än en plats för det som du behöver för att driva din verksamhet. Med tiden så inreds det med saker som du tycker om. Bara för att du nu väljer att sälja ab så betyder det ju inte att kontoret automatiskt avvecklas.

Den fina väggen med tavlor som du har skapat och den sköna kontorsstolen finns fortfarande kvar. Men du inser snabbt att allting i det här rummet andas arbete. Det finns saker överallt som påminner om verksamheten som du nu har lagt ner.

Om du gör om rummet som har fått vara kontor till något annat så kan hemmet kännas nytt och fräscht. Kanske är det dags för gästrum…

Kontoret blir till gästrum

Ett gästrum är inte så dumt att ha. I varje fall inte då du har gäster som kan tänkas vilja övernatta. När barn blir äldre och kommer på besök med partner och egna barn så kan det behövas fler sängplatser. Då är det verkligen kanon att ha gjort om kontoret till ett gästrum.

Ställ in en våningssäng med utdragssäng längst ner. Vips så har rummet plats för minst 3 personer att sova. Det blir en perfekt plats för barnbarn som gärna kommer på besök då de får bygga koja i gästrummets våningssäng.

Spel- och hobbyrum

Men om ni inte har gäster som sover över särskilt ofta så behövs det antagligen inga extra sängar i det gamla kontoret. Då kan det istället vara av intresse att ställa in möbler som gör platsen perfekt för olika hobbys. Där kan finnas spel som är till för stora och små.

Dessutom så går det ju att göra ett träningsrum av rummet. Nu när du kanske ska sälja ab för att gå i pension så vill du inte gå i stå! Där du förr satt still och jobbade timmar framför en dator kan du nu svettas på ett löpband.

Rummet som tidigare var så viktigt i ditt yrkesliv får nu helt ny betydelse. Det kan bli som en investering i en frisk tillvaro också på ålderns höst. Men glöm inte bort att diskutera saken med andra som bor i hemmet.

Det är viktigt att alla är med på förändringarna. För även om rummet tidigare bara var ditt kontor så kan det ju finnas intresse av att göra det till en plats för fler nu när bolaget är sålt och likviderat.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se