sommar hyra stuga

Nya tag efter likvidation

2018-02-21

Efter ett långt år så var likvidationen äntligen avklarad. Beslutet om likvidation av företaget var inte helt enkelt. Janne hade ju drivit cateringverksamheten i många års tid. Men hellre än att försätta bolaget i konkurs så valde han att i god tid avveckla. Det blev också lite pengar över på detta vis och Janne visste vad han skulle göra. En månad i en stuga i skogen!

Mycket jobb med likvidation

Det blev en hel del arbete med att avveckla företaget. Janne föredrog att sköta detta själv istället för att få snabbavveckling av en bolagsservice. Han tänkte att det inte var värt att betala för att någon annan skulle sköta processen. Det var något som han kom att ångra då han insåg att det krävdes lite mer än ett brev till Bolagsverket för att lägga ner cateringfirman. Först så var han ju tvungen att avveckla själva verksamheten. Även om firman inte hade många jobb så innebar det en hel del arbete att sälja av maskiner och se till att företaget bara bestod av papper och pengar på ett konto.

Avvecklingen tog nästan ett år och Janne tyckte att det var rätt så besvärligt att få ihop alla papper på rätt sätt. Han insåg att det var mycket att ha koll på och det kändes ganska så tröttsamt att hela tiden behöva svara på frågor från Bolagsverket. När likvidationen äntligen var klar så ville Janne vila lite och fundera på nästa steg.

Sommaren i stugan

Janne och familj hyrde en stuga ute i de värmländska skogarna. Tanken var att de skulle komma bort från stadens jäkt och rensa sinnen. Genom att leva lite enklare så kunde de äntligen varva ner. De bestämde sig för att lämna all elektronik hemma. I stugan så hördes bara suset från skogen och familjens samtal. Det här gav så mycket energi och Janne kunde repa sig efter sin likvidation.

Nya tankar för framtiden

I lugnet så kunde Janne verkligen höra sig själv. Han insåg att han fortfarande tyckte att mat var det roligaste som finns men att han skulle vilja syssla med detta i ny tappning. Tankarna om att skapa kurser för matlagning i det vilda började poppa upp. Janne var ju gammal sportfiskare och i älven bakom stugan så fick han gott om napp.

När semestern i stugan var över så diskuterade Janne idén med en gammal vän som också tycker om livet i det vilda. De insåg att det skulle kunna vara det värt att starta ett nytt bolag med fokus på mat på överlevnadsvis. Preppingkursen med fokus på mat blev en hit och Janne fick spendera mer tid i naturen med jämna mellanrum.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se