stuga

Stuguthyrare behövde inte sälja ab sommaren 2020

2020-12-16

Sommaren 2020 gick till historien med otroligt få charterresor. Även om vissa länder ganska snabbt öppnade upp för turism från Sverige var det många som valde svemester. Det kändes helt enkelt tryggare att semestra på hemmaplan. För svenska stuguthyrare var det goda nyheter. Många behövde inte sälja ab då verksamheten snurrade igång igen rejält.

Planerna på att sälja ab lades ner

Istället för att sälja ab och lägga ner var det många svenska stuguthyrare såväl som campingplatser som fick mycket mer att göra. Det ökade behovet av svemester märktes redan under tidig sommar år 2020.

Folk började se på alternativ då det var ovisst om resan till Grekland och Spanien skulle bli av. Alternativ som campingstugor kändes bra då dessa gjorde det möjligt att hålla avstånd till andra i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Den som ville sälja bolag fick fler köpare

Samtidigt som verksamheter kom igång rejält under Corona-krisen ökade intresset för att köpa dessa. Ett bolag som tidigare hade haft tröga somrar och gått i likvidationstankar blev istället intressant för de som ville köpa den här typen av verksamheter.

Nu kan det förstås vara så att den som äntligen fick otroligt mycket att göra inte längre tänkte på att sälja ab. Verksamheten som ändå varit passionen sedan starten av bolaget gav så mycket mer då folk stod på kö för att få hyra stuga eller campingplats.

Inte bara stugor och campingplatser

Sommaren 2020 var en positiv tid för flera typer av svenska företag. Inte bara de som erbjöd en säkrare semester under en pandemi. En kajakuthyrare i Stockholm kunde berätta att efterfrågan på deras tjänster gått upp med 40 procent jämfört med året innan.

Folk som inte reste utomlands sökte efter roliga saker att göra hemma. Saker som inte innebär trängsel och fara för att smittas av virus. Verksamheter inom fritidsbranschen som gått i tankar om att lägga ner eller sälja ab fick en helt ny verklighet tack vare den pressade situationen.

Det blev plötsligt läge att driva vidare för full fart eller att ta chansen att sälja bolaget för ett större belopp då det plötsligt gick så pass mycket bättre.

När Corona-tiden är över

Under sommaren 2020 var det självklart för många med svemester och det här var bra för många svenska företag inom denna bransch. Samtidigt var det förstås många som längtade efter att få åka utomlands igen. Vad skulle framtiden bjuda på?

Även om många kommer att återgå till att åka till chartermål när det blir säkrare igen har sommaren 2020 lett till att fler fått upp ögonen för de svenska alternativen. Fina svenska smultronställen har blivit tillgängliga för fler. Det är något som kan få den svenska inhemska turistbranschen att må bra även under åren som följer Corona.


Etiketter:
Sidor:  Stuga
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se