saljastuganochbolag

Ingår stugan då du ska sälja bolag?

2018-06-28

Det går att sälja bolag i olika syften. Om du vet att du ska lägga ner och tänker avveckla bolaget så kan en snabbavveckling bli ett bra val. En likvidation behöver inte vara en sorglig historia. Detta särskilt då du väljer att ta tag i avvecklingen i god tid. Beroende på hur du säljer ditt bolag så kan stugan och andra ägodelar ingå eller bli till något som du får ta hand om vid sidan om försäljningen.

Sälja bolag till annat företag

Om du säljer bolag till ett annat företag så kan stugan vara av intresse för dem. Då kan den ingå i bolaget som du säljer. Det gäller givetvis att du får ut rätt pris för stugan. Här kan du behöva professionell hjälp, detta så att du inte tar ut ett underpris eller tvärtom.

När företaget ska avvecklas

Om företaget ska avvecklas så ska du sälja stugan tillsammans med allt annat som kan avyttras innan en bolagsservice kan ta över. Då du vill sälja aktiebolaget för avveckling så måste det finnas som papper och bankkonto med pengar. Då kommer stugan inte att vara av intresse och den ska bara ingå som pengar.

När du kontaktar en bolagsservice för att få hjälp med att sälja ditt bolag så kommer du att få veta precis vad som gäller. Följ noga de instruktioner du får och se i god tid på smarta alternativ för en lyckad försäljning av stuga, varor och annat som fortfarande finns kvar i företaget.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 371-319 00
www.0371.se